Rafael Ramírez: “Ens deixarem la pell per solucionar el problema de l’habitatge a Formentera”

Rafael Ramírez: “Farem que sigui més rentable per al propietari arrendar a residents que a turistes i al demandant d’una llar se li facilitarà l’accés a preu accessibles”.

Avui de matí Mercedes Garrido i Rafael Ramírez han presentat les propostes socialistes en matèria d’habitatge en l’àmbit competencial de la Comunitat Autònoma i del Consell Insular.

         En primer lloc, Rafael Ramírez ha destacat que “l’oficina d’habitatge implantada aquesta legislatura ha estat la punta de llança progressista de les propostes que tenim per aquesta legislatura”.

         En aquesta línia, ha recordat que aquesta oficina  “s’ha dotat de personal, recursos econòmics, línies de subvencions” a més de la “redacció del reglament de lloguer sostenible”.

         Així doncs, ha explicat que “la borsa de lloguer sostenible generarà seguritat jurídica en el mercat de lloguer, tant per a les persones que necessiten un habitatge, com per qui les posa a disposició del ciutadans”.

       

 D’una banda, “els tenedors obtindran seguretat jurídica, seguretat davant possibles impagaments, es garantirà la integritat física de l’immoble i les deduccions fiscals del 90% que garanteix la llei estatal d’habitatge”.

         A més a més, “el Consell generarà un incentiu econòmic com la bonificació de l’IBI per compensar la diferència de preu”. “La idea” ha dit, “és que surti més a compte llogar a residents que a turistes”. D’aquesta manera, ha afegit que “es pretén revertir l’actual situació cap a un fi social per a vertebrar i cohesionar poble i ciutadania”.

         D’altra banda, ha afirmat que modificaran el PTI per tal de “compactar els nuclis urbans, requalificar terrenys per construir espais residencials a preu taxat, una iniciativa necessària per garantir el futur dels nostres fills”.

         Finalment, ha afegit que “a aquestes mesures se li han de sumar els avals del govern per al 100% de la hipoteca”

Mercedes Garrido

Per la seva banda, la coordinadora de l’eix d’habitatge de la Conferència Política del PSIB-PSOE, i número 5 a la candidatura del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears per Mallorca, Mercedes Garrido, ha exposat que “els i les socialistes crearem una empresa pública d’habitatge que permeti construir més habitatge públic, amb més facilitat, i gestionar el sòl”.

A més a més, Garrido ha incidit que “volem habitatges per a la classe mitjana i treballadora de Formentera a un preu assequible i cercant l’equilibri entre ampliar el parc públic d’habitatge i el consum de territori”.

"Els i les socialistes crearem una empresa pública d'habitatge que permeti construir més habitatge públic, amb més facilitat, i gestionar el sòl”.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *