02

Programa electoral

Un territori per viure

Equilibri del territori

Habitatge

Habitatges per viure. Garantir el dret de manera efectiva

Hem començat a fer passes perquè l’habitatge sigui un dret. Amb l’Oficina de l’habitatge hem creat un dels instruments, ara amb la normativa estatal i autonòmica tenim el marc i les eines per garantir el dret d’un habitatge digne i assequible per a tothom. Som ben conscients de la situació i de la importància del problema, per això, ens hem compromès en la solució.

Medi ambient

El pulmó de la nostra societat

La situació del planeta i l’emergència climàtica ens situa en un escenari d’haver de decidir en quin món volem viure. Tenim l’obligació moral de preservar el nostre territori, els recursos naturals amb l’objectiu d’un desenvolupament sostenible i respectuós.

El medi rural

La nostra terra, la nostra identitat

El camp, envoltat del mar, cobert pel cel és més que un paisatge; és la nostra manera d’estar i entendre el món. Explica el nostre passat i està ple de futur. Serà sostenible, ecològic i viable.

Territori i infraestructures

Un territori per viure

En un moment de tensió i pressió sobre el territori, la gestió que se’n faci és cabdal. L’equilibri social és el nostre objectiu i cal desenvolupar un territori sostenible, en què el benestar de les persones, el medi ambient i i l’economia vagin al mateix ritme.

Mobilitat

Efectiva i per a tothom

La mobilitat a la nostra illa necessita un canvi de paradigma. El transport ha de ser adaptat a la realitat del nostre territori, donant resposta a les necessitats de la ciutadania sense dependre del transport particular.