Rafael Ramírez: “l’habitatge deixarà de ser un luxe per convertir-se en un dret”.

Rafael Ramírez: “L’objectiu prioritari de la llei és que el dret a l’accès sigui efectiu i esdevengui el quint pilar de l’Estat del Benestar”.

El Ple Senat espanyol va aprovar ahir el projecte de Llei pel dret a l’habitatge amb 134 vots a favor, 117 en contra i una abstenció. Es tracta de la primera llei d’habitatge de la democràcia i reflexa un dels objectius prioritaris del Govern durant aquesta legislatura: que una llar deixi de ser un luxe per convertir-se en un dret.

         El senador pitiús Rafael Ramírez, va destacar que “la llei inclou mesures que contemplen augmentar l’oferta d’immobles a preus assequibles, evitar que es donin situacions de tensió en el mercat de lloguer i recolzar a joves i col·lectius vulnerables a l’accés a una residència digna”.

         En aquesta línia, Ramírez ha assegurat que “també ens facilita ferramentes que puguin contribuir a contenir i reduir el preu del lloguer i augmentar el parc d’edificis de  lloguer social”.

         Finalment, ha recordat que “és un triomf de la democràcia en el que, una vegada més, la dreta ha votat en contra, com ha fet amb la pujada del salari mínim interprofessional, l’avortament, el divorci o la pujada de les pensions.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *