Guasch: “Crearem d’un Centre Integrat d’FP”

Raquel Guasch: “El Centre integrat serà el motor de l’ensenyament professional a l’illa”.

En una reunió celebrada ahir a la seu del PSOE de Formentera, Amanda Fernández Rubí, Directora General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Margalida Ferrer Marí, Directora Territorial d’Educació d’Eivissa i Formentera, amb na Raquel Guasch, Àlvaro Villaseñor, Antonio Sanz i Sergi Ramiro, membres de la llista dels socialistes de Formentera al Consell, van avançar els futurs projectes encaminats a resoldre les mancances de Formentera.

         En la trobada, Guasch es va comprometre a fer realitat un Centre Integrat d’FP, “una eina que generi sinèrgies amb les empreses, un centre que acrediti i reconegui les competències professionals, que imparteixi certificats de professionalitat i que eixampli l’oferta d’FP en general. Tot això, tenint en compte les necessitats de l’illa i amb plena coordinació amb el teixit empresarial i productiu”.

         A més a més, va demanar “un tractament diferencial per al professorat de l’illa que es traduiexi amb un complement per tal que puguin afrontar el lloguer de l’illa”.

         Per la seva banda, Fernández i Ferrer han avançat que “ampliarem de l’institut amb la major brevetat possible per 1.5 milions d’euros, 700000 més del previst”. També ha dit que “l’ampliació de l’institut contempla un ala amb 7 aules noves, 3 més de les projectades inicialment”.

         De la mateixa manera, Fernández ha recordat que “Formentera és l’illa en la qual més s’ha invertit amb la nova escola de Sant Ferran, l’escoleta i el menjador, un 5% del PIB balear”. També ha fet un repàs a totes les inversions fetes en matèria educativa per un valor de 209000 euros i ha afirmat que “el menjador per al Mestre Lluis Andreu serà una realitat”.

         Finalment, Amanda va informar la recent creació de “la Comissió d’Assessorament i Consulta en Matèria Educativa per a Formentera”, el que suposarà “més autonomia per a l’illa, una millor coordinació amb la Direcció Territorial d’Eivissa i Formentera, més competències i una unitat delegada de Formentera amb funcions pròpies”.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *